Tende Van der Hauwaert

Nieuws

Beste klant,

Tijdens de zomermaanden is onze showroom gesloten van 13/7 tem 29/7/24.• Wij werken bij voorkeur op afspraak.
• Je kan ons telefonisch of via mail bereiken.

Aarzel niet ons te contacteren wanneer u vragen heeft.

055/31 39 84 – info@vanderhauwaert.infoTeam Tende Van der Hauwaert

Ook bij raamdecoratie is AUTOMATISATIE handig


In een handomdraai zoals jij het wenst

Wie heeft nog de tijd gekend van de TV met keuzeknoppen? Of van rolluiken die op en neer werden gelaten met een draaistang? Vandaag de dag is automatisatie niet meer weg te denken. Ook niet in ons dagdagelijks leven.

Dus bedienen we ook onze gordijnen steeds meer vanop afstand. Door middel van afstandsbediening, domotica of gewoon via onze smartphone laten we deze open en dicht gaan.

  • blog

Ook bij raamdecoratie is AUTOMATISATIE handig


In een handomdraai zoals jij het wenst

Wie heeft nog de tijd gekend van de TV met keuzeknoppen? Of van rolluiken die op en neer werden gelaten met een draaistang? Vandaag de dag is automatisatie niet meer weg te denken. Ook niet in ons dagdagelijks leven.

Dus bedienen we ook onze gordijnen steeds meer vanop afstand. Door middel van afstandsbedieningdomotica of gewoon via onze smartphone laten we deze open en dicht gaan.

Swipen volstaat

Op een zomerse zondag wil je de Tour de France bekijken. Een spannende bergrit zit in de finale … Maar, door de zon op je TV scherm herken je noch gele noch bolletjes trui. Zeg nu zelf, is het dan niet makkelijk om gewoon met een swipe van de smartphone dit euvel te verhelpen en je binnenzonwering dicht te laten gaan? Zonder uit de zetel te moeten komen!

Automatiseren? Niks dan voordelen

De voordelen van elektrische gordijnen beperken zich niet alleen tot gemak. Door automatisatie blijven (over)gordijnen ook langer netjes. Hoe vaak gebeurt het niet dat gordijnen vastgenomen worden met de handen? De (klein)kinderen zijn op bezoek en ravotten honderduit in de tuin. Je moet er niet aan denken dat je lichtgekleurde stoffen vol met sporen van kinderhandjes achterblijven? En die trekstok - om onze raamdecoratie te sluiten - wordt maar al te vaak niet gebruikt. Uit gemak trekken we de gordijnen met de hand dicht. Doordat we de stof daarbij steeds op dezelfde plaats vastgrijpen, verslijt de stof op die plaats veel sneller.

Een ander voordeel is tijdswinst. In nieuwbouw wordt vaak gewerkt met meerdere, elkaar afwisselende, grote en kleine raampartijen. Iedere ochtend en avond moeten we alle overgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën openen en sluiten. Tel je winst in tijd als je dat voor elkaar hebt met één enkele swipe!

Functioneel én esthetisch

Wij zoeken niet alleen naar functionele oplossingen. Ook het esthetisch aspect van elektrische raamdecoratie is een belangrijke factor bij de inkleding van een leefruimte.

Bedieningstouwen en -kettingen hangen vaak in de weg, vooral in opgetrokken stand hangen ze maar wat te bengelen. De inrichting van een interieur is vaak een belangrijke investering. Is het dan niet jammer dat de afwerking wordt ontsierd door touwen en/of kettingen? Met  gemotoriseerde zonwering of verduistering krijg je een afwerking die mag (of net niet) gezien worden.

Automatisatie en veiligheid gaan hand in hand

Ja hoor, door automatisatie doe je ook aan inbraakpreventie. Wanneer je op reis bent maar eigenlijk elke dag opnieuw. Waar je ook bent, met een eenvoudige programmatie geef je altijd het gevoel thuis te zijn. Op vastgestelde of willekeurige tijdstippen kunnen overgordijnen open en dicht gaan of rolgordijnen op en neer. Zo denken potentiële inbrekers dat je, ook tijdens je verlof, thuis bent.
Ook handig: je bepaalt zelf wanneer de zon weggehouden wordt van je nieuwe meubelen of pas geplaatst parket. Zo maakt UV geen kans om deze binnen de kortste keren te verkleuren.

Denk tijdig aan automatisatie

Automatiseren van raamdecoratie heeft alleen maar voordelen. Het is dan ook belangrijk om – bij een renovatie of nieuwbouw – tijdig het nodige te voorzien om vlot met elektrische gordijnen te kunnen werken. Wij staan je hierbij graag bij met vakkundig advies. Bij voorkeur worden voor de start van jouw project de plannen bekeken.  Dat laat ons toe correct te adviseren rond de plaats van de voedingskabels en de grootte die de nissen moeten hebben voor een optimale plaatsing van gemotoriseerde gordijnen. 

Niet aarzelen dus om een afspraak te maken!