Tende Van der Hauwaert

Nieuws

Beste klant,

• Wij werken bij voorkeur op afspraak.
• Je kan ons telefonisch of via mail bereiken.

Aarzel niet ons te contacteren wanneer u vragen heeft.

055/31 39 84 – info@vanderhauwaert.infoTeam Tende Van der Hauwaert

Dé milieuvriendelijke rolgordijnen


Er komt elke dag heel wat plastiek troep in de oceaan terecht dat echt overal vandaan komt. Denk bijvoorbeeld maar aan ballonnen die je oplaat op een feestje. Deze komen ...

  • blog

Dé milieuvriendelijke rolgordijnen


Er komt elke dag heel wat plastiek troep in de oceaan terecht dat echt overal vandaan komt. Denk bijvoorbeeld maar aan ballonnen die je oplaat op een feestje. Deze komen in hogere luchtlagen terecht, gaan stuk en worden uiteindelijk door de wind naar zee geblazen. Maar ook op zee zelf wordt er simpelweg afval overboord gegooid in plaats van deze mee aan land te brengen. Of denk aan de oevers van rivieren, waar mensen hun troep in het water gooien dat vervolgens via de rivier wordt meegenomen naar de oceaan. Al dat plastiek afval blijft op de oceaan rondzwerven en legt duizenden kilometers af door stromingen en wind. En gezien plastiek niet gecomposteerd wordt, maar alleen maar in kleinere stukjes uiteen valt, blijft dit gewoon in de oceaan drijven.

Hoe geweldig zou het zijn wanneer we het probleem van plastiek- en afvalvervuiling zouden kunnen omzetten naar rolgordijnen van tende, die naast hun praktische kenmerken, ook esthetisch prachtig zijn? 

40cean

4Ocean is een wereldwijde NGO die niets anders doet dan continu afval uit de oceaan verwijderen. Zij hebben de voortdurende missie om de oceanen en kustlijnen over de hele wereld schoon te maken.

Naast het opkuisen van de oceaan, inspireren zij ondernemingen om samen te werken om alsmaar schonere oceanen te creëren en aan upcycling te doen.

Rolgordijnen bij tende

Bij tende kunnen we alleen maar voor de volle 100% mee in het recycling verhaal stappen. Zo zijn er bij tende rolgordijnen verkrijgbaar waarvan de doeken gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal, namelijk; plastiek onbruikbare materialen.

Hoe ziet zo een productieproces er nu juist uit?

Plastiek dat uit de oceaan wordt gehaald, wordt vermalen tot fijnere stukjes. Garen wordt gemaakt uit dit gerecyleerd plastiek, dat op zijn beurt wordt omgezet naar rolgordijnen.

De rolgordijndoeken van bij tende, gerecycleerd uit plastiek uit de oceaan, zijn te vergelijken met ‘screens’. Het zijn halftransparant met textiellook rolgordijnen die ook zonwerend zijn. Ideaal dus, want deze houden de warmte van de zon buiten en zo blijft de temperatuur in huis aangenaam.

Uitstraling, prijs en plaatsing

De rolgordijnen hebben een natuurlijke en pure uitstraling. De samenstelling uit het gerecycleerde plastiek is ook helemaal niet zichtbaar. De rolgordijnen zijn naar onze mening vooral op hun plaats in een warmer interieur.

Nog een extra reden om te kiezen voor de rolgordijnen van tende? Het prijskaartje is niet anders dan bij de standaard rolgordijnen en ook het bestellings –en plaatsingsproces is helemaal identiek. De rolgordijnen worden geplaatst binnen de 4-6 weken na bestelling.

Mogelijkheden

Beslis je om deze rolgordijnen in huis te halen? Dan heb je de keuze uit zachte en neutrale tinten: ecru, zandkleur en grijstinten. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar tot 340cm breed.

Tende XXL rolgordijnen

Heb je een woning met grote ramen die de breedte van 340cm overstijgen? Of statige plafonds en heel hoge vensters? Dan zijn onze tende XXL rolgordijnen dé oplossing voor jouw woning. Deze rolgordijnen zijn verkrijgbaar tot wel 6 meter breed en 3 meter hoog (of omgekeerd). Ook bij deze rolgordijnen heb je de keuze uit verschillende kleuren. Bovenop zijn ze warmtewerend en brandvertragend.

Grote ramen met de tende XXL rolgordijnen zijn verkrijgbaar met kettingbediening tot 4m of gemotoriseerd, met een afstandsbediening, schakelaar of domotica en hebben diverse inbouwmogelijkheden.

Zijn je ramen nog groter dan de afmetingen die beschikbaar zijn in de tende XXL rolgordijnen? Dan zorgt een speciale steun ervoor dat we meerdere rolgordijnen naast elkaar kunnen hangen.

Heb je interesse om werk te maken van jouw raamdecoratie? Dan staan wij je graag met raad en daad bij. We luisteren bij tende graag uitgebreid naar je wensen en noden om je correct te adviseren. Dit doen we graag met voldoende aandacht en tijd. Daarom werken we graag op afspraak. Ook buiten onze eigenlijke showroomuren.